Kethelpark

  • Kaart
  • Informatie

Kethelpark en Kethelpoort

Vanuit de pittoreske oude dorpskern Kethel, is de Kethelpoort een natuurlint de stad uit naar het Midden-Delfland gebied. In het Kethelpark  is een stukje van het agrarische verleden zichtbaar gebleven, tot de woonwijken in de jaren ’70 en ’80 de omgeving voorgoed veranderden.

Aan het stedelijk deel van het lint liggen Natuurcentrum de Boshoek en het Natuur- Milieu Educatiecentrum Harreweg. Hier is de start van een speel- en beleefgebied voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Met als doel hen buiten te laten spelen en ontwikkeling en besef van de natuurlijke omgeving te stimuleren. Kinderen worden uitgedaagd om met eenvoudige materialen zelf tot spel te komen.

Beleef Kethelpoort in of op:

de natuurspeeltuin

voor kleuters en peuter is in de groene driehoek tussen de Boshoek, het NME en de Groene Raet een overzichtelijk speelgedeelte. Her en der liggen zwerfkeien gegroepeerd om op en rond te kunnen spelen.

het beleefpad

Dit is een verbinding tussen de natuurspeeltuin en de speelpolder. Boris Bootsmannetje leidt de kinderen met speelopdrachten en natuurelementen de weg langs het gehele beleefpad. Het pad is half verhard pad, ongeveer 1 km lang en aan weerszijden begrensd met een sloot.

de speelpolder

De speelpolder grenst aan de wijk ‘de Velden’ in het buitengebied van Midden-Delfland. De polder biedt natuurlijke speelelementen. Sloten, met allerlei mogelijkheden om over de sloten heen te komen. Met veel riet, drassig veen en een kronkelend knuppelpaadje en alle ruimte voor flora en fauna.

Natuurspeellint Kethelpoort

Altijd geopend

Harreweg

3124 KB  Schiedam

U bent hier