Tuinbouwfietsroute

  • Video
  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie
  • Routebeschrijving

Op de Tuinbouwfietsroute ziet u veel water en kassenbouw. Hij start vanuit Bezoekerscentrum Midden-Delfland, richting Schipluiden, waarna langs de Zijde richting 't Woudt fietst. Via de Zweth fietst u vervolgens langs het natuurgebied "de zeven gaten"  richting recreatiegebied de Wollebrand. De route loopt terug via de Lier en 't Kraaiennest. 

Print

Tuinbouw fietsroute

Start:  Bezoekerscentrum Midden Delfland (Tramkade 24bSchipluiden)

Lengte: ongeveer 25 km

We starten op het fietspad langs de Gaag richting Schipluiden, naar FietsKnoopPunt (FKP 56).

Door de dorpskern van Schipluiden naar FKP 55 (bij de grote kruising na het benzinestation oversteken en even naar links en vervolgens meteen naar rechts) en vandaar door naar FKP 54. 

Langs het water door naar het oude kerkdorp ’t Woud (FKP 26).  Het is zeer de moeite waard om hier even rond te kijken (of iets te drinken) alvorens door te gaan. 

Naar FKP 48 langs de Zweth en bij uitspanning de Bonte Haas terug langs de andere kant van het water ri FKP 59 (een klein stukje langs de veilingroute en bij het gemaal weer terug naar het riviertje de Zweth).

Naar FKP 14. Vandaar langs de natuurvriendelijke waterberging en het natuurgebied "de zeven gaten" door naar FKP 15 langs en door het recreatiegebied de Wollebrand in de richting van FKP 16 (situatie tijdelijk enigszins aangepast ivm werkzaamheden.  Kijkt u hier vooral even rond en ga weer terug naar FKP 15).  Bij de uitspanning De Wollebrand bij het water linksaf terug naar FKP 15.

Van FKP15 in eerste instantie richting FKP 27, maar direct na de brug over de Zweth RA de Kanaalweg op.

Bij de Kerklaan LA. Deze route voert door het centrum van de Lier  Hier kunt u natuurlijk even rondkijken in de Hoofdstraat en bij de oude kerk met stompe toren. 

Bij de kruising met de Hoofdstraat LA de Pr. Irenestraat in.

RA de Pr. Bernhardstraat volgen tot de Kon. Julianalaan en deze schuin oversteken en door het tunneltje ri nieuwe Westlandroute en vervolgens LA het Kralingerpad op.

LA de Burgerdijkseweg volgen. Bij de T-splitsing met de v/d Houckweg RA.

Voor de Parkeerplaats LA naar recreatiegebied het Kraaienest (FKP 32).  Hier gaat u RA en meteen LA en volgt de route naar FKP 55 (Potterpad, Berckenrode , Klinkaertpad Dorppolderweg Achtermolenbrug). 

Bij FKP 55 gaat u weer richting FKP 56, maar in de Dorpstraat van Schipluiden gaat u rechtsaf over de brug de Keenenburgweg in en meteen weer LA (ri FKP 53).

Over de Singel, die in Tramkade overgaat, langs het water richting nieuw gemeentehuis met het karakteristieke rieten dak.

Via de Tramkade terug naar het Bezoekerscentrum.

 

Meer informatie en bijzonderheden onderweg kunt u met een smartphone of tablet via: Middendelflandinbeeld.nl keuze Tuinbouw fiets route, opvragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent hier