Natuurcentrum de Boshoek

  • Kaart
  • Informatie

Natuurcentrum De Boshoek

Het natuur- en landschapspark vormt de overgang tussen de stedelijke bebouwing van Schiedam Noord naar het landelijke Midden-Delfland gebied. Aan de rand van het park en de historische dorpskern Kethel, ligt Natuurcentrum De Boshoek.

 

Op het terrein is een educatieve tuin met vooral inheemse bomen en planten aangelegd. De vijf zalen in het gebouw zijn ingericht met vitrines en diorama’s met meer dan 200 opgezette dieren en vogels, neergezet in hun natuurlijke leefomgeving. Via informatiepanelen en touchpads kan iedereen zijn kennis over de natuur testen.

 

In de Groene Winkel is een groot assortiment aan nestkasten en aanverwante producten te koop. Een aanrader is de ‘Boshoekhoning’, geproduceerd door eigen bijenvolken van De Boshoek.

 

Activiteiten

 

Maart

Lentedag

een kinderknutseldag met als thema ‘Lente’ waarbij de lammetjes niet mogen ontbreken

Mei

De Boshoek als Schapenfarm

de schapen van de kudde Vockestaert nemen bezit van De Boshoek. Schapenscheerders zijn druk met het afscheren van de warme vachten om de schapen alvast ‘zomerklaar’ te maken. In en rond het gebouw zijn tal van kinderactiviteiten

September

Roofvogeldag

een bijna traditionele dag, deze roofvogeldag met valkenier Ruben van Maaren. Samen met zijn team verzorgt hij ook shows in De Efteling

 

Natuurcentrum de Boshoek

Openingstijden: zaterdag 10.00-14.00 uur

Bospad 3

3121 CL Schiedam

010-4702050

www . natuurcentrumdeboshoek.nl

info @ natuurcentrumdeboshoek.nl

Bereikbaar: tram lijn 21 en 24 halte Bachplein

U bent hier