Bezoekerscentrum Midden-Delfland

  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie

Bezoekerscentrum Midden Delfland

Het Bezoekerscentrum Midden Delfland is een digitaal centrum in een nieuw gebouwde hooiberg gelegen aan de Tramkade tussen Schipluiden en Den Hoorn in Zuid Holland.

Deze hooiberg staat op de binnenplaats van een kleine vrij toegankelijke boerderij, met echte koeien en andere boerderij dieren zoals varkens, schapen, kippen enz.  Een glazen kruiden kas en een gevarieerde grote groentetuin met een boomgaard en veel kruiden zijn allemaal op eigen risico te bezoeken. Alle producten worden functioneel gebruikt in het nabij gelegen restaurant Op Hodenpijl.

Deze levende buitenplaats vormt samen met het Bezoekerscentrum voor Midden Delfland een aantrekkelijk plek om even te bezoeken of als startpunt te gebruiken voor wandelingen en fietstochten in het Midden Delfland gebied.

Het eind 2013 geopende, gratis toegankelijke, bezoekerscentrum is een gezamenlijke ontwikkeling van De Midden Delfland Vereniging, de Gemeente Midden Delfland, Hof van Delfland en de Stichting op Hodenpijl. Het door vrijwilligers geëxploiteerde centrum is behalve maandag, overdag altijd geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Ontwikkeling:

Een groeiend aantal bezoekers ziet in het centrum de natuur en recreatie mogelijkheden die Midden Delfland te bieden heeft. Ruim 25 gefilmde en beschreven wandel- en fietsroutes worden op een groot scherm spannend gepresenteerd. Op gebied plattegronden aangegeven Historische elementen, bijzondere natuur, polders en verblijf en restaurant mogelijkheden kan men  interactief visueel bezoeken.

 

Bezoekadres:

Tramkade 24b

2636 CT Schipluiden

Parkeren: Bij Op Hodenpijl en dan de brug over steken.

Kantooradres:

Burgemeester Muscquetiersingel40

2636 GG  Schipluiden

 

U bent hier