Abtswoudsefietsroute

  • Video
  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie
  • Routebeschrijving

De Abtswoudsefietsroute is een fietsroute door de groene weilanden tussen Delft en Schiedam. Hij begint bij de Natuurcentrum De Boshoek in Schiedam, waarna via de Harreweg door de polder naar Delft wordt gefietst. De route maakt een rondje door het Abtswoudsebos, waar genoeg fietspaden liggen om een ommetje te fietsen. Via het fietspad langs het spoor komt men weer terug in de Noord-Kethelpolder, waar de route via de Poldervaart weer terug Schiedam in loopt.

De route is 15km lang. 

Print

Abtswoudsefietsroute

 

De route  verbindt Schiedam met het Midden Delfland gebied.

Lengte ca. 15 km

 

De beschrijving start bij Natuurcentrum de Boshoek. Dit prachtige bezoekerscentrum aan het Bospad 3 te Schiedam is niet altijd geopend maar zeker een bezoek waard.

  

Vanaf de Boshoek, volgen we het Bospad naar rechts, gaan direct weer naar recht om na ca. 200 m het fietspad naar links, de Harreweg te nemen. Dit fietspad volgen we via FKP ( 68 ) richting knooppunt( 63 ) . We fietsen nu het Midden Delfland gebied in, passeren ( 63 ) en volgen het tussen weilanden gelegen  fietspad naast de Harreweg. Na een paar km eindigt het fietspad en volgen we de weg Abtswoude met links de weilanden en recht het Abtswoudsebos.

Bij de kruising met het Sint Maartenrecht fiets pad gaan we rechts, door het Abtswoudsebos tot knooppunt ( 59 ).  Hier gaan we linksaf de treintunnel onderdoor en nemen na ca 50 m het fietspad naar rechts. Dit volgen we tot het Schie kanaal. Hier gaan we rechts, passeren ( 64 ) komen langs restaurant het Schielicht. We fietsen nu op de Kandelaar. Na ( 65 ) en een kleine bocht naar rechts gaan we linksaf het fietspad op tot de Poldervaart. Hier gaan we rechtsaf en fietsen langs de Poldervaart, gaan onder het treinviaduct door  naar knooppunt ( 73 ). Hier gaan we linksaf de Joppenlaan op en volgen dit pad tot ca. 20 m voor de brug over het water.

Daar gaan we rechtsaf en via de Windas, recht door vervolgen we het Jaap de Raatpad, bij de Kerkweg linksaf en via Dorpstraat en Noordeinde komen we weer bij het Natuurcentrum de Boshoek. Het start punt van de fiets route. 

 

Meer informatie en bijzonderheden onderweg kunt u met een smartphone of tablet via: middendelflandinbeeld.nl keuze Abtwoudse fiets route, opvragen.

U bent hier