Vlietenfietsroute

  • Video
  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie
  • Routebeschrijving

Op de Vlietenfietsroute ziet u het beste wat de gemeenten Maassluis en Maasland te bieden hebben. De route begint in de historische binnenstad van Maassluis, met haar prachtige Kerkeiland en de Oude Haven. Via de Vlietlanden fietst u langs een waterrijk gebied, waar in de zomer genoeg pleziervaart te vinden is. In de Broekpolder liggen geasfalteerde fietspaden langs mooi ruig bosgebied. Terug gekomen bij de Vlietlanden kunt u oversteken bij het Veerpontje de Kwakel. Tot slot loopt de route door de oude dorpskern van Maasland.

Deze route is 17.1 kilometer lang. Let op, de Veerpont de Kwakel vaart niet tijdens de winter.

 

Print

Vlietenfietsroute   

Lengte ca. 17 km.

 

Hoewel door de koppeling met de fietsknooppunten op talrijke plekken gestart kan worden, start onze beschrijving bij het Kerkeiland  In het oude centrum van Maassluis in de buurt van fiets knooppunt ( 40 )

Voor u de route start, of bij terugkomst, is een bezoekje aan de oude haven met zijn historische schepen zeker de moeite waard.

Via het oude centrum ( 38 ) gaan we langs het water van de Noordvliet richting Maasland ( 39 )

Linksaf door Maasland,  langs het water en het historische gedeelte,  gaan we richting  ( 34 ). Zover komen we niet, bij de brug aan het einde van het dorp gaat de route rechtsaf de Hofsingel op tot het Doelpad. Hier linksaf en na een paar honderd meter via het Molenslootpad rechtsaf naar de Noorvliet. Linksaf het fietspad volgen tot knooppunt ( 66 ) Van 1 april tot 1 oktober steekt u met het fietspondje de Vlietlanden over. Bij restaurant het Jachthuis is een tussen stop mogelijk.

‘s Winters vaart het pondje niet, maar kunt u via een combinatie met de Zuidbuurtfietsroute een alternatief kiezen, voor u deze route start.

Na de oversteek naar  ( 71 ) fietst u door het natuur en bosgebied van de Broekpolder via ( 74 ) richting ( 72 ). Daar komen we niet, we vervolgen het Broekpolderpad en gaan aan het eind hiervan  linksaf tot we weer bij  ( 71 ) zijn.

We gaan nu weer, langs de Foppeplas richting Maasland. Via ( 39 ) en Wippermolen komen we weer in het oude centrum van Maassluis.  ( 38 en 40 )  En zijn we weer terug bij het begin.   

 

Met een smartphone of tablet kunt u via: Middendelflandinbeeld.nl  fietsroute  keuze Vlietenfietsroute,  meer informatie en bijzonderheden onderweg, over het gebied opvragen.    Met name de extra informatie over Maassluis via de Waterweg wandelroute kunnen we u aanbevelen.

U bent hier