Zuidbuurtroute

  • Video
  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie
  • Routebeschrijving

Zuidbuurtroute        Lengte ca. 22 km.

 

De Zuidbuurtroute is een zeer gevarieerde fietsroute om bijv. samen met kinderen te fietsen.

Via de route kom je bij de Nieuwe waterweg, door bosgebieden, langs recreatieplekken, open weiland gebied en waterrecreatie. Er zijn verschillende stopmogelijkheden bij restaurantjes en spannende oversteekplaatsen waar een pontje ,soms met eigen spierkracht, je overzet. Het is een beleving om zo vlak bij de grote steden het gevoel te krijgen dat je op de Veluwe of in Drente op vakantie te zijn.

Door de koppeling met de fietsknooppunten kunnen er altijd alternatieven worden gekozen om bijv. sneller weer terug te zijn of nog iets leuks te bekijken. Bij deze fietstocht in de winter moet u er rekening mee houden dat de pontjes niet varen.

 

Met behulp van de route beschrijving kunt u bij ieder fiets knooppunt of restaurant starten.

Print deze beschrijving met kaartje uit en ontdek de nu nog vele mogelijkheden bij deze route.

Helaas zal de eventuele realisatie van de Blankenburgtunnel dit gebied danig aantasten. Kennis van de schoonheid en mogelijkheden kan de besluitvorming daarover misschien beïnvloeden.

 

Met een smartphone of tablet kunt u via: Middendelflandinbeeld.nl  fietsroute  keuze Zuidbuurtroute,  meer informatie en bijzonderheden onderweg, over het gebied opvragen.  

Print

Zuidbuurtroute   Lengte ca. 22 km.

Hoewel door de koppeling met de fietsknooppunten op talrijke plekken gestart kan worden, start onze beschrijving bij Restaurant het Oeverbos aan de Maassluissedijk 201 te Vlaardingen. Bij fiets knooppunt ( 42 )

Via de rietputten met haar bijzondere vogels (oa de blauwborst), en wat bosgebied steken we de spoorlijn over richting ( 39 ) in Maasland. Via de Zuidbuurt en de Korte buurt, langs panenkoekenboerderij ’t Zonnetje gaan we voor de brug en ( 39 ) rechtsaf richting Foppenplas.

Via de brug om de Foppenplas komen we bij het vertrekpunt van de fietspont. Ca. ( 71 ).

Met de pont steken we over naar ( 66 ). Het is mogelijk om tijdelijk uit te stappen bij restaurant het Jachthuis. Met de volgende pont ga je dan verder. Vanaf ( 66 ) gaan we langs de Noordvliet richting Vlaardingsevaaart. Deze volgen we tot de trekpont, steken met de pont over naar ( 62 ). Een klein stukje naar links kan eventueel in de uitkijkstoelen worden plaatsgenomen. De route gaat echter onder Restaurant Vlietzicht langs rechtdoor door de weilanden  richting Vlaardingen ( 67 ). Daar gaan we verder langs de Vlaardingse vaart tot de brug naar de Broekpolder. ( 72 ). Door het natuurgebied van de Broekpolder via ( 74 ) steken we de brug over de rijksweg over richting ( 41 ). In de Broekpolder kwamen we lang het spannende klauterbos en voor de Krabbeplas passeren we het Restaurant en de strandrecreatie. Tussen de plassen door gaan we via ( 41 ) naar ( 42 ). We naderen ons einddoel, maar eerst kunnen we nog even stoppen bij de wijnboerderij. In de weekenden geopend vaak met een orkestje spelend onder de hooiberg en omgeven door echte wijngaarden. We gaan verder naar ( 42 ) ons begin en eindpunt.     

Met een smartphone of tablet kunt u via: Middendelflandinbeeld.nl  fietsroute  keuze Zuidbuurtroute,  meer informatie en bijzonderheden onderweg, over het gebied opvragen.

U bent hier