Woudse-polderroute

  • Video
  • Beelden
  • Kaart
  • Informatie
  • Routebeschrijving

Kenmerkend voor deze route is het dorpje ’t Woudt, met kerk en pastorie, een rij huisjes en drie boerderijen. Het prehistorische, grillige krekenpatroon is nog deels zichtbaar in het slotenpatroon van de polder. Dwars door de polder is een paar jaar geleden een dijk aangelegd met het doel een deel van de polder bij extreme regenval als wateropvang te kunnen gebruiken.

Print

Woudse-polderroute

Lengte ca. 5 km

Verharde fiets paden in open gebied en grasdijken lang de Zweth.

Start Parkeerplaats achter de Kerk in kerkdorp het ’t Woudt Gemeente Midden Delfland.

 

Deze route gaat rondom de Woudse polder. Vanaf de Kerk loopt u door het dorpje langs koffiehuis de Hooiberg en prachtige boerderijen  ca. 100 m naar het fietspad richting Wateringen. Over het fietspad tussen de weilanden gaat u bij de eerste splitsing linksaf de dijk op tot restaurant de Oude scheepswerf. Daar gaat u over de waterinlaat het dijklichaam van de Zweth op. Links is de polder als tijdelijke waterberging bij heel hoog water ingericht.

Aan het einde naar links. Rechts stroomt de Groeneveldschewatering met aan de andere kant van het water de Groeneveldse molen. Zoveel mogelijk rechtdoor, soms langs een soort versperring.  U gaat bij de viersprong linksaf en daarna rechtsaf. We volgen het fietspad tot de afslag naar het ’t Woudt. Die volgen we en komen dan weer, langs het restaurant, bij de kerk uit.

 

Met een smartphone of tablet kunt u via: Middendelflandinbeeld.nl route keuze Woudse-polderroute, meer informatie en bijzonderheden onderweg, over het dorp, kerk en boerderijen opvragen.

U bent hier